Rengasvinkkimme: Renkaan asennustyöt

Continental_logo.gif

Tekisinkö asennustyöt itse?

Teetä renkaiden asennustyöt aina alan ammattiliikkeessä. Ammattitaitoiset asentajat tarkistavat renkaat ja vanteet ennen asennusta. Asennustyö ja tasapainotus tehdään erikoistyökaluilla ja kiinnitys autoon tarkistetaan momenttiavaimella juuri oikeaan tiukkuuteen.

Näppärä mies, tai nainen, voi toki itsekin vaihtaa vanteilla olevat renkaat autoonsa, jos renkaat ja vanteet on tarkistettu alkavien vaurioiden varalta ja voidaan olla varmoja, että pyörien tasapainotus on kunnossa. Asennustyö on hyvä aloittaa tutustumalla auton ohjekirjaan, josta selviää mistä tarvittavat työkalut löytyvät sekä auton nostokohdat. Autojen tunkit on tehty silmälläpitäen satunnaisia tiellä tapahtuvia vararenkaan vaihtoja. Ne ovat usein varsin heppoisia eivätkä kestä yhtään sivuttaista vääntöä. Jotkut autonvalmistajat jopa kieltävät autossa olevan tunkin käytön muuhun, kuin tienpäällä tapahtuvaan vaurioituneen renkaan vaihtamiseen. Jos autossasi on alumiinivanteet tarkista, että sinulla on oikeat pultit/mutterit.

Etsi siis tasainen ja kova alusta, jossa pyörät vaihdetaan. Ennen vaihtoa merkitse allaolevien renkaiden paikat. Lukitse auto paikoilleen käsijarrulla ja vaihteella. Kiilaa maassa olevat pyörät siten, että voit olla varma siitä, ettei auto pääse liikkumaan. Ole varovainen irroittaessasi pölykapseleita etteivät ne vaurioidu. Älä missään tapauksessa mene auton alle silloin, kun se on tunkin varassa. Irroita yksi pyörä kerrallaan. Puhdista vastinpinnat huolellisesti ja kiristä pultit/mutterit ristiin vähän kerrallaan. Tee loppukiristys momenttiavaimella oikeaan tiukkuuteen vasta kun auto on laskettu alas. Kiinnitä pölykapselit huolellisesti. Tarkista oikea asento venttiilinreiästä. Muista myös tehdä jälkikiristys noin sadan ajokilometrin jälkeen.

Pese altaotetut pyörät miedolla pesuaineliuoksella ja tarkista niiden kunto.

Continental renkaat alueella myy:
Autotarvike Kuva1.jpg
RAT Logo.jpg

Rengastie 28, 60120 SEINÄJOKI
www.autotarvike.fi

Myynti: Ma-Pe klo 8-17 ja La klo 9-13 (Kesälauantait suljettu,kesä-, heinä- ja elokuu)

Varaosat: 06-4202800

Rengasmyynti: 06-4202822

Telefax: 06-4202 820

Sähköposti: rat@rengastienautotarvike.fi

Postiosoite: PL 216, 60101 Seinäjoki