Tietoa BMC vapaavirtaussuodattimista ja tuotteista

BMC_Logo_RGB_300_dpi_200_K.jpg

BMC S.r.l. HISTORIA

BMC ( Bergami Motor Competition)

BMC yritys aloitti toimintansa vuonna 1973 Yoshimura moottoripyörä-äänenvaimentimien Italian maahantuojana. Vuodesta 1973 – 1991 BMC keskittyi moottoripyöräosien ja moottoriosien maahantuontiin merkkeinä mm. Yoshimura, Bridgestone, Kayaba Keihin, Mikuni ja Cosworth.
Vuodesta 1991 BMC aloitti myös autonosien maahantuonnin (Cosworth, Remus) ja ensimmäisiä asiakkaita oli Ferrari.
Yritystoiminnan vaihto maahantuojasta valmistajaksi oli sattumien summa. BMC oli tunnettu toimittaja Italiassa moottoriurheilupiireissä ja he olivat myös tunnetun (nykyisin kilpailevan) vapaavirtaussuodatinmerkin maahantuoja. Kaikki alkoi siitä kun Ferrari F1 talli pyysi BMC:ltä suodatinta mitä heidän maahantuomansa merkki ei pystynyt toteuttamaan.
Vuonna 1995 Ferrari otti käyttöönsä ensimmäisen BMC -suodattimen F1 autoonsa. Tästä alkoi tuotekehitys ja BMC Air Filtersin maailman valloitus.bmc_kuva.jpg

From the track to the street

-BMC on dominoinut viimevuodet F1 -suodatintoimittajana. BMC valmistaa suodattimet mm. seuraaville F1 talleille (moottorivalmistajille):  Ferrari, Williams BMW-Sauber, Mclaren-Mercedes, Toyota ja Cosworth.

-BMC on myös vahvasti mukana 24Hours le Mans sarjassa missä BMC:tä käyttävät mm. Audi, Bentley ja Porsche. BMC:n vahvuudet edellämainituissa kilpasarjoissa ovat suodattimen erinomainen laatu, tarkka sekä täsmällinen valmistusprosessi.

-BMC valmistaa runkonsa kilpailijoista poiketen yhtenäisestä rungosta kun kilpailijat käyttävät liimasauma ratkaisua, minkä kestävyys ääritilanteessa ei ole niin vahva kuin BMC:n.

Gruppo Trax.jpg
BMC Air  Filter – Teknologia

BMC air filters suodattimet valmistetaan ns. “Full Moulding” tekniikalla. Runkomateriaalina käytetään erittäin kestävää ja joustavaa uretaanikumia. Uretaanikumi ei muuta muotoaan ja istuu täydellisesti suoatinkoteloonsa. Epoxipinnoitettu metalliverkko sitoo erittäin korkealaatuisen hienopuuvilla suodatinkankaan (4kerrosta) uretaanirunkoon muodostaen saumattoman yhtenäisen suodattimen. Tämä kestää sekä bensiinihöyryjä että kosteutta joille suodatin altistuu moottoritilassa. Hienopuuvillakangas on käsitelty matalaviskositeettisellä mineraaliöljyllä mikä suodattaa pienimmätkin hiukkaset antaen parhaan mahdollisen suojan moottorille.

Yllämainitut yksityiskohdat takaavat paremman ilmavirtauksen moottorille kuin alkuperänen paperisuodatin tai vaahtomuovisuodatin. BMC suodattimella taataan turvallisesti moottorille pienin mahdollinen ilmamassahävikki ja näin moottorille saadaan maximaalinen ilmamäärä mikä taas mahdollistaa optimaalisen määrän voimaa ja vääntöä.

infoOEM1.jpg  infoOEMScatola.jpg
ALKUPERÄISEEN KOTELOON TULEVAT VV-SUODATTIMET
BMC “panelisuodattimet” ovat suunniteltu alkuperäisen suodattimen tilalle antaen paremman ilmavirtauksen.

BMC “panelisuodatin” takaa maksimaalisen ilmavirtauksen alkuperäisessä suodatinkotelossa. Tekniikassa hyödynnetään samaa osaamista kuin kilparadoille valmistetuissa suodattimissa.

infoCON2.jpg  infoCON.jpg

BMC kartiosuodattimet

BMC Kartiosuodattimet jaetaan kahteen ryhmään Single Air (SA, ss) ja Twin Air (TW, VAS). BMC kartiosuodattimien runko muodostuu uretanikumista ja suodatinkankaasta mikä on vahvistettu metalliverkolla. Rakenne on erittäin vahva kestäen sekä mekaanista rasitusta että lämpötilanvaihteluita. (Suodatin kestää jopa 600 – 700hv) Asennettaessa kartiosuodatin autoon poistetaan käytännössä kokonaan alkuperäinen suodatinjärjestelmä. Etuna ovat kartiosuodattien vaatima pieni tila sekä kevyt rakenne ja erityisesti kartiosuodattimen antamat “perinteiset imuäänet”. Koska kariosuodattimia käytetään yleensä todella tehokkaissa moottoreissa on suodattimen valmistuksessa käytettyjen materiaalien laadulla suuri merkitys.

Kartiosuodattimien yleinen heikkous on lämpimän ilman pääsy imuilmaan. Monissa maissa on lisäksi kielletty avointen suodattimien käyttö kokonaan tieliikenteessä.

BMC Direct Intake Airsystem (DIA)

Direct Intake Airsystem (DIA) on BMC:n edullisin täysin suljettu ilmanottojärjestelmä. Järjestelmä on toimintaperjaatteltaan täysin vastaava kuin CDA -boxi, mutta valmistettu edullisemmasta kotelomateriaalista (komposiittimuovia). CDA – boxiin verrattuna huomattavasti edullisempi ja saatavana vain yleismallisena.

infoCDAlogo.jpg  infoCDA1.jpg infoCDA2.jpg
CDA Carbon Dynamic Airbox
BMC:n patentoima CDA -suljettu suodatinjärjestelmä on BMC -valikoiman huipputuote.

CDA -”boxin” aito hiilikuitukuori estää moottorin tuottaman lämmön pääsyn käytännössä täysin ilmanottojärjestelmään. Lisäksi CDA suodatinkitin mukana tulevalla joustavalla “ahtoputkella” voidaan johtaa auton keulasta ilmaa niin että auton imusarjaan saadaan muodostettua painetta mikä parantaa suorituskykyä. Yleismallisen CDA -boxin lisäksi löytyy useita autokohtaisia valmiita sarjoja jotka helpottavat asentamista.

ota web.JPG

BMC Oval Trumpet Airbox (OTA)

infoKitLav.jpg

BMC Suodattimen huoltosarjat

BMC:n Dynotestaustulos VW Golf 5 TDI 105hp

7/4/2005 – VOLKSWAGEN GOLF 5 1.9 TDI 105 HP

 BMC-tuotteet myy:
Autotarvike Kuva1.jpg
RAT Logo.jpg

Rengastie 28, 60120 SEINÄJOKI


www.autotarvike.fi

Myynti: Ma-Pe klo 8-17 ja La klo 9-13 (Kesälauantait suljettu,kesä-, heinä- ja elokuu)

Varaosat: 06-4202800

Rengasmyynti: 06-4202822

Telefax: 06-4202 820

Sähköposti: rat@rengastienautotarvike.fi

Postiosoite: PL 216, 60101 Seinäjoki